Gui Fei
贵妃
[kuej fej]
Krásná nebo taky vzácná konkubína, jak zní v překladu toto sousloví, je jedním z méně známých typů taiwanských oolongů.
Podobně jako bai hao oolongy i 贵妃 pochází z napadených čajových stromů. Patrným rozdílem při prvním pohledu je rolování lístků. 贵妃 se svinují do malých, velmi pevných kuliček. Tento styl zpracování mimo jiné umožňuje intenzivní a delší pečení.
Druhým rozdílem je kultivar: bai hao pochází nejčastěji z kultivaru Qin Xing Da Pang, který je nejvyhlášenějším pro tento styl zpracování. 贵妃 oolongy pocházejí většinou z kultivaru Qin Xing Ruanzhi, ale není to pravidlem.
Za třetí: většina bai hao oolongů pochází z teplejších a ne příliš vysokých nadmořských výšek. Jedním z nejvýznamějších míst produkce je v Beipu na severu ostrova. Zatímco 贵妃 není nijak výrazně spjatý s konkrétním místem výroby.
Za třetí: většina bai hao oolongů pochází z teplejších a ne příliš vysokých nadmořských výšek. Jedním z nejvýznamějších míst produkce je v Beipu na severu ostrova. Zatímco 贵妃 není nijak výrazně spjatý s konkrétním místem výroby.
Žádné komentáře:
Okomentovat