Doufal jsem ve svěží čaj kdesi venku na slunci, ale šedivá barva nebe mě nechala v poklidu odpočívat doma. Vlhký a zamlžený Dong Ding navedl místní lid ke správnému léku. Místní čaj je spíše těžší a lehce pečený a ideálně se hodí k dnešnímu upršenému dni.
Můj dnešní šálek je perfektně kulatý a hřejivý.
V chuti je spíše tenčí, ale s velkou hloubkou a příjemnou sladkostí.
Zaujala mě jeho zdánlivá jednoduchost.
Čaj má výbornou texturu: nálev je lehce olejnatý a pije se jako "nic".
Chuť je příjemně vyvážená a žádný z tónů nedominuje.
Vůně v šálku zůstala silná na... hodinu určitě.
Jedna z vlastností, kterých si u dobrého čaje vážím, je jeho uměřenost.Některé čaje jsou velmi mohutné, ale po chvíli se jejich kouzlo rozplyne v jakýsi nejasný, byť silný pocit v ústech. Postrádají eleganci a jasnost.
Decentní a jemný vstup do úst je známkou nesporných kvalit. Se stejnou samozřejmostí dokáže nálev velmi jemně zaplnit celá ústa. Na patře a v tvářích nechává jasný chuťový otisk a stejně potichu jako vstoupil i odchází...
ale vzpomínky zůstávají znít
Zdroj: tea - experience
Žádné komentáře:
Okomentovat