Blog

sobota 30. dubna 2016

Příchod krásné konkubíny



  Styl zpracování, kterému se dnes říká Gui Fei, není ani zdaleka tak starý jako Bai Hao oolongy. Stéphane, autor blogu teamasters, v úvodu svého článku z roku 2007 píše, že Gui Fei je na Dong Ding poměrně nedávnou inovací. Jeden z možných výkladů jak se stal tak oblíbeným, nás přenese až na přelom tisíciletí, který byl do slova zlomový...

       Píše se rok 1999. Na konci září vypuklo druhé největší zemětřesení v historii Taiwanu. Pro svou ničivou sílu, která s sebou vzala přes dva tisíce lidských duší, dostalo zemětřesení i vlastní jméno "921" nebo také "zemětřesení ČiČi 集集大地震. Byla to obrovská katastrofa v moderních dějinách ostrova a poznamenala nejen lid samotný, ekonomiku, ale i kulturu (čajovou).

  Napadený lístek, je přirozeným jevem nejen v bio pěstitelství. Nebylo jej ale ve zvyku zpracovávat a tak se většinou vybíral a vyhazoval. Nekonzistentní materiál dělá totiž během zpracování nepříjemnosti. 
       Jaro roku 2000 bylo ale stále ve stínu ČiČi a tak se většina pozornosti soustředila na obnovu infrastruktury. Na mnohých zahradách se začalo sklízet později, kdy už byla podstatná část zahrad napadena hmyzem. 
           Ohlasy, které mnoho z těchto čajů následovaly, byly veskrze velmi pozitivní. Pronikavost této ojedinělé pryskyřičnaté chuti, si vyžádala další produkci. Tak se tedy stala tato svébytná varianta slavné Dong Fang Mei Ren do hledáčku zákazníků a je stále oblíbenější...


Žádné komentáře:

Okomentovat