Blog

pátek 1. dubna 2016

Ochutnávka: Dong Ding Traditional 2015


Doufal jsem ve svěží čaj kdesi venku na slunci, ale šedivá barva nebe mě nechala v poklidu odpočívat doma. Vlhký a zamlžený Dong Ding navedl místní lid ke správnému léku. Místní čaj je spíše těžší a lehce pečený a ideálně se hodí k dnešnímu upršenému dni.


Můj dnešní šálek je perfektně kulatý a hřejivý. 

V chuti je spíše tenčí, ale s velkou hloubkou a příjemnou sladkostí.

Zaujala mě jeho zdánlivá jednoduchost.



Čaj má výbornou texturu: nálev je lehce olejnatý a pije se jako "nic".

Chuť je příjemně vyvážená a žádný z tónů nedominuje.

Vůně v šálku zůstala silná na... hodinu určitě.


     Jedna z vlastností, kterých si u dobrého čaje vážím, je jeho uměřenost.Některé čaje jsou velmi mohutné, ale po chvíli se jejich kouzlo rozplyne v jakýsi nejasný, byť silný pocit v ústech. Postrádají eleganci a jasnost.
          Decentní a jemný vstup do úst je známkou nesporných kvalit. Se stejnou samozřejmostí dokáže nálev velmi jemně zaplnit celá ústa. Na patře a v tvářích nechává jasný chuťový otisk a stejně potichu jako vstoupil i odchází...

ale vzpomínky zůstávají znít


Zdroj: tea - experience

Žádné komentáře:

Okomentovat