pátek 21. října 2016

Wistaria: Zhen Ren Yu Feng 2013



   Ochutnání dalšího z čajů pana Zhou Yu mě přimělo, abych se alespoň zmínil o i tomto pěkném koláči. Převezmu překlad Lawrence Zhanga, který bych interpretoval jako "Výjimečný styl osvíceného muže". 
          V minulé recenzi Wistaria jste se mohli podívat na krátké video, tentokráte doporučím jeden z výborných zdrojů informací ze světa puerhu. Tím je web Oliviera Shneidera, kde najdete jeden článek přímo z pera pana Zhou Yu.











       Charakteristické rysy zdařilého yiwu jsou patrné. Nacházím ji v bohatší paletě chutí tíhnoucích ke květovému až nasládle bylinnému charakteru chuti. Nálev je komplexní, poměrně vyrovnaný a je cítit v celých ústech. 
       Sladké tóny mají tendenci přecházet v poměrně výraznou dochuť, která je dlouhá a bohatá. Právě dochuť je velmi působivá. 

             Na Taiwanu je puerh velmi oblíbený a velký důraz se klade na cha qi. Energie čaje je pro milovníky z Taiwanu důležitým pojmem, zatímco místní pijáci je neocení. Jak čaj účinkuje na tělo a mysl, je podle některých producentů dokonce podstatnější, než chuť čaje samotná. Osobně se musím na čaji primárně pochutnat, ale jeho účinek je pro mě také zásadním. Pravdou také je, že se jen výjimečně setkávám s čaji, které by mi opravdu chutnaly, ale necítil bych se po nich dobře.
           Cha qi tohoto konkrétního modelu je velmi silná a je cítiti prakticky ihned.















Zdroj: puerh.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat