Dong Pian
[donk pijen]
冬片
V doslovném překladu znamená 冬片 zimní list. Pod tímto označením najdeme čaje, které jsou produkovány během období vegetačního klidu čajovníku. Pokud se výrazněji oteplí během zimy, čajovníky se "probudí" a nechají vypučet čerstvé lístky. To se nestává pravidelně (zejména ve vysoko horských oblastech) a tak není tento typ čaje příliš obvyklým.
Z fotografie jsou patrné dvě důležité věci: list je většinou silnější a vždy jsou vidět ve větvení čerstvě pučící nové lístky.
V čaji je cítit poklidná nálada odpočatých keřů a mimořádně pečlivé zpracování. Jejich chuť a účinek je pro mne dokonalou harmonií mezi energickým jarem a klidnou podzimní sklizní. Jelikož k zimní sklizni nedochází často, tak má čajový mistr hodně času a motivace k preciznímu zpracování.
Žádné komentáře:
Okomentovat