neděle 7. srpna 2022

Čajový retreat 2022 - Čajový klášter - 2-4.9






          Klášter je místem usebrání a niterného putování, tak jako čajová mistička. Proto jsme vybrali augustiniánský klášter svaté Dobrotivé v Brdech jako útočiště pro podzimní čajové ústraní. Necháme se vést samotným místem k vnitřnímu klidu a spočinutí. Okolní přírodou k citlivosti a čajem k probuzení.


Jenom zpomalíme, abychom mohli vše procítit a užít si jednoduchosti bytí.


                       Čeká nás víkend na velmi výjimečném místě, jehož pojítko bude čajová konvice, která nás provede místními krásami. Společně se seznámíme se zdejším klášterem a kostelem, vypravíme se do lesa k japonské lesní lázni Šinrin-joku, budeme pít čaj a poznávat jeho a naše možnosti.
         Společně budeme hezky jíst, nechat se unášet během koncertu a sdílet zážitky. Čeká nás ranní meditace, večerní kruh okolo ohně a chvíle vytvořené jen pro nás.







Kdy, kde a za kolik
2-4. září, od pátku 19 hod. do neděle 15 hod.
Zaječov – Klášter svaté dobrotivé
(Zaječov 1, 267 63)
3.500Kč
V ceně je veškerý program, ubytování a jídlo.
Začneme v pátek společnou večeří: doražte tedy do sedmi hodin večer.
Pro sdílení cesty autem na místo využijte prosím diskuzi. Končit budeme v neděli po třetí hodině odpoledne, až si dáme společný čaj.

Ubytování
Budou nám k dispozici stroze vybavené mnišské cely, kde jsou postele: Nutné je si přivézt vlastní spacák. K dispozici je společné sociální zázemí: sprchy a toalety.

Jídlo
Jídlo bude společné, chutné, ze sezónní zeleniny. Těšit se můžete na jednoduchost. V pátek začínáme večeří, v sobotu pro nás bude přichystána snídaně, oběd a večeře. V neděli skončíme obědem. Kuchyně pro nás bude šitá na míru a bez živočišných produktů.

Program
Čeká nás: lesní lázeň Šinrin-joku, zážitková cesta za čajem do místních lesů ve stopách Vojtěch Timoteus Mistr. Komentovaná prohlídka místního kláštera a kostela panem kastelánem Vaškem. Do opravdové síly čaje nás zasvětí ve svém workshopu Tomáš Rajnoch. Koncert krásného dua spojujícího čaj a hru violu da Gamba: Eva M. Dudová a Ian D. Mikyska. Ranní meditací nádechu a výdechu vás provede Vladimíra Bendová.
Už jen atmosféra středověkého kláštera vyzdobeného květinami, kaligrafickými svitky je potravou pro duši sama o sobě…

S sebou
Spacák, meditační polštářek na sezení během workshopů, oblíbené nádobí, čaj, hudební nástroj.

Kapacita
Počet míst je omezen 10ti účastníky, tak abychom mohli vytvořit klidný prostor pro vnitřní usebrání a společné rozjímání nad čajovým šálkem.

Přihlašování
Přihlašování jest tady: https://forms.gle/qop8iJbeBhaFozZC7
Po přihlášení vám zašleme platební údaje pro platbu, kterou nám potvrdíte vaše závazné přihlášení.




Žádné komentáře:

Okomentovat